AVDO AVDIĆ OPISUJE KAKO JE IZGLEDALA SITUACIJA U KIJEVU: “Padali projektili tokom sastanka Komšića i Bećirovića sa Zelenskim…” (VIDEO)

Članovi državnog Predsjedništva Željko Komšić i Denis Bećirović stigli su jutros u Kijev, gdje su imali niz aktivnosti.

Obavljeni su razgovori s najvišim ukrajinskim zvaničnicima i učestvovali su u radu međunarodne konferencije Krimska platforma.

Za BiH veoma važna posjeta kojom se potvrđuje jasan stav kada je riječ o podršci zemlji koju je napala Rusija. O tome, ali i drugim temema, govorio je Avdo Avdić, urednik portala Istraga.ba i urednik i voditelj emisije Istraga sedmice Hayat TV-a, u emisiji ‘7PLUS’.

Ruski mediji javljaju, vođa jedinice Wagner, Jevgenij Prigožin, vjerovatno je poginuo. Njegov avion je srušen. U avionu je bilo 7-8 osoba. Postoji visok stepen sumnje da je jedan od putnika vođa jedinice Wagner. Ovakav ishod se očekivao, samo je bilo pitanje vremena.

Putovanje delegacije BiH je trajalo 40 sati. Bh. zvaničnici su bili u službenoj posjeti i imali su niz sastanaka. Slijede bitni sastanci koji će biti u narednim satima. Dok su Bećirović i Komšić bili učesnici konferencije koja se održavala u Kijevu začula se sirena. Bio je u pitanju projektil koji je lansiran prema Kijevu. Svi zvaničnici su bili u podrumskim prostorijama. Kijev normalno živi dok se čuju sirene. Kolega mi je rekao da je prije mjesec bilo opasno, a sad je sigurnije jer je jaka prouzračna odbrana. To su sistemi koji detektuju nepoznate leteće objekte i oni ih uništavaju ili preusmjeravaju. Mala je vjerovatnoća da će pasti neka raketa“, rekao je Avdić.

Povezano

Back to top button