BiHVijesti

MILORAD DODIK LJUT ZBOG POSJETE ČLANOVA PREDSJEDNIŠTVA ZVANIČNOM KIJEVU: “Bećirović i Komšić prenijeli Zelenskom podršku većine muslimana, a ne većine građana u BiH”

Predsjednik RS Milorad Dodik istakao je da su Denis Bećirović i Željko Komšić prenijeli ukrajinskom predsjedniku Vladimiru Zelenskom podršku većine muslimana u Bosne i Hercegovine, jer su obojica u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine došli glasovima muslimana.

“Njih dvojica nisu imali legitimitet da govore ni o većinskom raspoloženju dva naroda a kamoli cijele BiH. Oni su danas u Kijevu iznijeli privatne stavove po pitanju sukoba koji traju u toj zemlji”, izjavio je Dodik upitan da prokomentariše izjavu Bećirovića da je “iskazao podršku ogromne većine građana Bosne i Hercegovine herojskom narodu Ukrajine”.

Dodik je istakao da je šteta što Bećirović u svom računanju nije bio do kraja tačan i precizan pa da kaže da on govori samo u ime 23 posto BiH, prenose Vijesti.

“Možda to stanovništvo koje su oni predstavljali nije pružilo podršku da se dodijeli orden predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu. No, suština je da je stanovništvo RS koja mu je orden dodijelila bilo gotovo jednoglasno u podršci takvoj odluci”, naglasio je predsjednik RS.

On je ponovio da RS ostaje neutralna kada je riječ o sukobu u Ukrajini, ali i jasna da geopolitički potresi ne mogu da promijene činjenicu da RS sa Ruskom Federacijom ima dobre političke, ekonomske i kulturološke veze koje će se nastaviti i u budućnosti.

Povezano

Back to top button