Klonirala glas svog dečka: Željela ga uhvatiti u prevari

Influenserica Mia Dio, nakon što je posumnjala da je dečko vara i to otkrila na TikToku, gdje je prati više od pet miliona ljudi, odlučila je iskoristiti vještačku inteligenciju da replicira njegov glas. Potom je pozvala njegovog prijatelja i naizgled dobila potvrdu da je njen dečko Bili poljubio drugu djevojku, tačnije prevario je.

Viralan video

Video je brzo postao viralan, sakupivši 2,7 miliona pregleda i komentara koji hvale “genijalni” trik za razotkrivanje prevare.

Ali šta ako vam kažemo da je sve to složen eksperiment?

– Ovdje je važan kontekst da je ovaj video u potpunosti šala namijenjena mojim fanovima, a i moj dečko i prijatelj su učestvovali – otkrila je Mia u intervjuu za “NeedToKnow.co.uk”, a prenosi “The Post”.

– Bili smo iznenađeni brojem ljudi koji su vjerovali da se ovo dogodilo – rekla je Mia kroz smijeh.

TikTok zvijzda je objasnila da je željela testirati prednosti nove tehnologije, koja je dovela do toliko novih mogućnosti s varanjem i vezama.

– Mislim da je s tehnologijom i društvenim mrežama ljudima mnogo lakše da varaju, jer ima toliko pristupa. Druga strana je to što je također mnogo lakše biti uhvaćen, zbog čega vjerujem da postoji takva epidemija varanja – zaključuje ona.

Četiri dolara

Mia je koristila aplikaciju da klonira Bilijev glas za svoj eksperiment, a to ju je koštalo samo četiri dolara. Iako su ona i njen dečko u sretnoj vezi, Mia je rekla da bi joj ovakav hak uštedio mnogo vremena s prethodnim bivšim koji ju je varao, piše Telegraf.rs.

Back to top button