KAKO MUŠKARCI BIRAJU LJUBAVNICE? Ni izgled, ni inteligencija nisu presudni

Varanje nije uvijek rezultat loše veze. Zapravo, većina ljudi koja vara govori da vole svog partnera, da im je privlačan, da cijene svoju vezu i da ne žele da unište život koji su stvorili s partnerom.

Stoga se varalice često pitaju zašto su imali aferu i zašto su ugrozili najvažniji aspekt svog života. Naravno, nisu samo oni ti koji žele odgovor na ovo pitanje jer njihovi partneri također žele da znaju zašto su ih prevarili.

Žene su nerijetko očajne kada saznaju da im partner nije vjeran, a kada vide ljubavnicu dodatno se iznenade. Nisu rijetke ni situacije kada se žale prijateljima kako druga žena nema ništa slično s njom i da ne mogu da se porede.

U čemu je onda tajna?

Možda muškarac žudi za novim poznanstvima, senzacijama, avanturama i vezama, što se najčešće dešava u krizi srednjih godina. Kada im dosadi stabilnost u partnerskom odnosu, oni tragaju za uzbudljivijim trenucima, što ne znači da je to bolje od onoga što već imaju u emotivnom odnosu.

Avanturu i uzbuđenje može da im ruži neko ko je lako dostupa, a kome ne moraju da se pravdaju za bilo šta što čine. Takva žena ne mora da bude ni previše pametna, ni lijepa, jer jedino što traži od nje je kratkotrajna avantura.

Back to top button