ZAISKRILO U STUDIJU: „Nasilna smjena predsjednika Srpske – napad na ustavno uređenje, mi Srbi smo opet spremni ‘skidati glave’…“

– Radovao bih se da Tužilaštvo BiH pokrene istragu protiv Schmidta jer bi to značilo da on nije diplomatsko lice i da ne može da uživa tu vrstu imuniteta, kazao je Petković.

-Nasilna smjena predsjednika Republike Srpske nedemokratskim principima ne bi trebala biti u glavama opozicionara, izjavio je zastupnik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milan Petković, gostujući u programu RTRS-a.

On je poručio da “zbog toga neko mora snositi krivičnu odgovornost”.

Petković je kazao da vjeruje da su “opozicioni lideri tražili od Christiana Schmidta da smijeni Dodika zato što su svjesni da ga ne mogu pobijediti na izborima”.

– Takva želja je napad na ustavno uređenje u svakoj zemlji. Sigurno je da opozicioni lideri žele smjenu Dodika jer se bore protiv njega, ocijenio je Petković.

– Radovao bih se da Tužilaštvo BiH pokrene istragu protiv Schmidta jer bi to značilo da on nije diplomatsko lice i da ne može da uživa tu vrstu imuniteta, kazao je Petković.

– Mi Srbi smo opet spremni “skidati glave” svojim liderma. Koliko god se ne slagali s njima, ne možemo nasilno smjenjivati predsjednika Srpske. Ako opozicioni lideri žele da sačuvaju svoj kredibilitet moraju da podnesu tužbu protiv Schmidta ukoliko je on rekao neistinu. U suprotnom, sami će sebi nanijeti štetu, naveo je Petković, te dodao da se Dodik suprotstavio politici međunarodne zajednice i OHR-a.

– On je čovjek koji je stao na crtu i rekao im “ne damo vam naše resurse i imovinu, ovo je crvena linija. Kada su pokušali da otmu imovinu Srpske Dodik je bio taj koji se tome prvi suprotstavio. Uveli su sankcije proitv Dodika i predsjednika Narodne skupštine Srpske Nenada Stevandića jer se oni bore da zaštite imovinu Srpske, zaključio je Petković.

Povezano

Back to top button