VijestiBiH

SKANDAL POTRESA MEMORIJALNI CENTAR SREBRENICA/ Gdje je nestalo željezo vrijedno oko milion i po maraka?

Na adresu našeg portala došla je informacija da je iz Memorijalnog centra Srebrenica nestalo željezo koje je vrijedno preko milion i po maraka.

NN osoba poslala nam je tekst i sliku dijelova krova sa hale iz Memorijalnog centra koji je pronađen na jednom od otpada u Kalesiji.

Istraživali smo i otkrili da je rukovodstvo Memorijalnog centra 2022. godine vršilo rekonstrukciju hale i time skinulo krov još iz vremena austrougarske koji ima veliku vrijednost.

Ono što su srbi uradili u Kravici kada su renovirali halu u kojoj je strijeljano hiljade Bošnjaka istu stvar je uradio i direktor Memorijalnog centra Srebrenica, Emir Suljagić. Pitali su se mnogo za što su uklonjeni tragovi genocida u Potočarima gdje su naši najmili odvedeni a potom i strijeljani. Napokon je otkriveno. Zašto je Emir Suljagić prekrio tragove genocida u Potočarima?

Bolja Bosna saznaje da je jedan od funkcionera kupio stan u Sarajevu u vrijednosti prekop 600.000 KM. Pitamo se samo jedno, da li je to od novca koji je dobio prodajom željeza? Istraga će pokazati…

Povezano

Back to top button