VijestiBiH

Ponovo postupak protiv Fikreta Hodžića: Nije uplatio skoro milion KM!

Pravno lice “Srebrena malina” proglašeno je odgovornim jer je raspolagalo protupravno stečenom imovinom te mu je izrečena novčana kazna od 200.000 KM.

Sud BiH zvanično je pokrenuo izvršni postupak prinudne naplate sredstava od Fikreta Hodžića, koji je pravosnažno osuđen u aferi “Respiratori” na pet godina zatvora i koji se nalazi na izdržavanju kazne u Vojkovićima, saznaje portal Avaza.

Prema presudi, pravno lice “Srebrena malina” proglašeno je odgovornim jer je raspolagalo protupravno stečenom imovinom te mu je izrečena novčana kazna od 200.000 KM.

Novčana kazna, kako je navedeno tada, morala se platiti u roku od 60 dana od dana pravosnažnosti presude. Prema presudi, a što nam je zvanično danas rečeno iz Suda BiH, od osuđenog Hodžića i pravnog lica „F.H. Srebrena Malina“ d.o.o. Sućeska, Srebrenica imala se i oduzeti imovinska korist u iznosu od 694.747,78 KM, piše Avaz.ba.

Međutim, Hodžić to nikada nije uplatio ni nakon opomene Suda BiH. On je osuđen zvanično 26.januara ove godine.

– Presudom Suda BiH broj: S1 2 K 039029 21 K od 5.4.2023. godine, koja je postala pravosnažna dana 26.1.2024. godine, osuđenom pravnom licu „F.H. Srebrena Malina“ d.o.o. Sućeska, Srebrenica, izrečena je novčana kazna u iznosu od 200.000,00 KM, te se od osuđenog Fikreta Hodžića i pravnog lica „F.H. Srebrena Malina“ d.o.o. Sućeska, Srebrenica imala oduzeti imovinska korist u iznosu od 694.747,78 KM.

– S obzirom da u rokovima predviđenim Presudom osuđeni Fikret Hodžić i pravno lice „F.H. Srebrena Malina“ d.o.o. Sućeska, Srebrenica nisu uplatili novčane iznose, pokrenut je izvršni postupak prinudne naplate sredstava od naprijed navedenih osuđenih pred Upravnim odjeljenjem Suda BiH – rečeno nam je iz Suda BiH.

Podsjećamo, svi računi „Srebrene maline” u nekoliko banaka su blokirani.

Povezano

Back to top button