VijestiBiH

POGLEDAJTE SVAĐU KONAKOVIĆA SA NOVINARKOM: “Vaša kuća pravi od mene izdajnika ove zemlje, krv sam za nju dao!” (VIDEO)

Današnju press konferenciju predsjednika stranaka “Trojke” u Sarajevu obilježila je i burna rasprava Elmedina Konakovića, predsjednika Naroda i pravde, i Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a, sa novinarkom jedne TV kuće.

Novinarka je prvo pitala Nikšića o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u koji je nazvan evropskim, a u kojem se pak navodi da će se za godinu dana donijeti zakon koji će biti usklađen sa evropskim standardima.

Nikšić je kazao da se radi o pogrešnom tumačenju novinarke, te je pojasnio da u roku od godinu trebaju donijeti novi zakon, a da je i ovaj koji je usvojen usaglašen s predstavnicima Evropske komisije. Edin Forto, predsjednik Naše stranke i ministar komunikacija i prometa BiH, dodao je da su oba zakona na listi prioriteta na putu ka EU.

Novinarka je zatim pitala kako komentiraju to što je SNSD dobio poziciju direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, s obzirom na to da je ranije SDP govorio da će tražiti tu poziciju, te da nakon imenovanja SNSD-ovog direktora UIO kreće kupovina zgrade u Banjoj Luci.

– Kad nemam priliku da odgovorim SDA-u, da vama odgovorim – kazao je Nikšić na početku odgovora na pitanje novinarke.

Zatim se burno uključio Konaković, iako pitanje nije bilo postavljeno njemu, te kazao da je on glasao za tu zgradu, a potom se “obrušio” na novinarku.

– A vi radite na televiziji koja je svoja prava prodala Telekomu Strbije. Iz vaše televizije dolaze ovakva kvazipatriotska pitanja. Zgrada UIO bit će upisana kao vlasništvo države… Direktor UIO je bio Hrvat, sad je Srbin, a nas Bošnjaci s vaše televizije optužuju da dajemo bošnjačke pozicije. Vaša kuća na kojoj radite pravi od mene izdajnika ove zemlje, krv sam za nju dao, imam četiri godine i 22 dana rovova, oni koji vam pišu pitanja nemaju. I mojoj porodici stavljaju metu na čelo – zagalamio je Konaković.

Pogledajte video:

Povezano

Back to top button