VijestiBiH

NEBOJŠA VUKANOVIĆ OSRAMOTIO PREDSJEDNIKA RS-a: “Nevjerovatan skandal i bruka – pismo Milorada Dodika prvačićima”

“Najšokantnije je što je uz udžbenik podijeljeno i pismo, napisano krasnopisom, lijepim pisanim ćiriličnim slovima, koje je potpisao Milorad Dodik potpisujući se kao ‘vaš predsjednik’!?”

Piše: Nebojša Vukanović

Ni mala i nevina dječica, prvačići koji su tek pošli u školu, nisu nažalost pošteđeni zloupotreba u političke svrhe. O tome svjedoči i skandalozno pismo koje su prvačići dobili uz slikovnicu za prvi rezred osnovne škole.

Naime, prvačićima u Republici Srpskoj na početku nove školske godine podijeljena je “Cvrčkova azbučica”, kao jedini udžbenik za prvi rezred i osnovno sredstvo za rad u nastavi. Udžbenik je štampao Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske, a na prvoj stranici je naglašeno kako je udžbenik podijeljen besplatno prvačićima zahvaljujući Vladi Republike Srpske, predsjedniku Miloradu Dodiku i Ministarstvu za porodicu, omladinu i sport.

Najšokantnije je što je uz udžbenik podijeljeno i pismo, napisano krasnopisom, lijepim pisanim ćiriličnim slovima, koje je potpisao Milorad Dodik potpisujući se kao “vaš predsjednik”!?

Ovo predstavlja nevjetovatnu drskost i zloupotrebu djece u političke svrhe, koja pokazuje da se ne preza ni od čega kako bi se vodila propaganda. Ovo je veliki skandal, ali i bruka i sramota svih, prije svega nedostojne ministarke prosvjete, koja bi zbog ovog skandala i zloupotrebe šestogodišnjaka, trebala da podnese ostavku.

Od koga je, previše je. Ovo je stvarno bruka i sramota svih nas, i nadam se da će nam djeca oprostiti kad porastu, jer bar su oni trebali biti pošteđeni blata i ne biti sredstvo za manipulacije i propagandu.

Očekujem da se o svemu oglasi ombudsman za djecu i druge institucije za zaštitu prava djeteta jer su ovakve užasne stvari nedopustive u iole normalnom i uređenom društvu.

(nebojsavukanovic.info)

Povezano

Back to top button