ALEKSANDAR GOGANOVIĆ UMISLIO DA MOŽE ZAUSTAVITI EUROATLANTSKI PUT BiH: “Saradnja sa NATO da, integracije ne”

Sagovornici su istakli da su mir i stabilnost imperativ za sve, a Goganović je pohvalio saradnju EUFOR-a i NATO-a na misiji očuvanja saigurnosti u Bosni i Hercegovini.

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine Aleksandar Goganović izjavio je poslije sastanka sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a za operacije Tomasom Gofusom da nije razgovarano o članstvu već isključivo o saradnji Bosne i Hercegovine sa Alijansom, te da je stav manjeg bh. entiteta je jasan, saradnja da, integracije ne.

“Moj lični stav, stav SNSD-a i institucija RS je jasan o tom pitanju, NATO saradnja da, NATO integracije ne, što je i definisano Programom reformi koji je usvojilo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, kao vrhovna komanda”, naglasio je Goganović.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi o saradnji sa NATO-om, sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu.

Sagovornici su istakli da su mir i stabilnost imperativ za sve, a Goganović je pohvalio saradnju EUFOR-a i NATO-a na misiji očuvanja saigurnosti u Bosni i Hercegovini.

On je istakao za Srnu važnost činjenice da je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo odluku o novoj strukturi generalske strukture Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO-a za operacije Tomas Gofus tokom susreta sa ministrom i zamjenikom ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukanom Helezom i Aleksandrom Goganovićem istakao je da će BiH uvijek imati podršku na njenom putu ka dostizanju demokratskih standarda u okvirima kolektivnog sistema bezbjednosti, na korist svih njenih stanovnika.

Povezano

Back to top button