HELEZ RAZBJESNIO KOŠARCA: „Notorna laž… Da nije žalosno, ne bi bilo čak ni smiješno…“

Kao zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH i član Izvršnog obavještajnog odbora naredne sedmice ću zatražiti sastanak sa rukovodstvom Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, s obzirom na neistinite i špekulativne navode ministra odbrane Zukana Heleza, napisao je na Instagramu ministar Staša Košarac.

– Helez kaže da ima obavještajne podatke o tome da predsjednik Republike Srpke Milorad Dodik planira bijeg?! Notorna laž… Da nije žalosno, ne bi bilo čak ni smiješno, poručio je Košarac.

Košarac pita na kakve podatke se Helez poziva?

– Јesu li to podaci nekih paraobavještajnih institucija u FBiH ili nekih parastruktura u Oružanim snagama BiH? Istiniti podaci nisu, u svakom slučaju, piše Košarac.

Košarac pita “kako je uopšte moguće da se bilo ko, a kamoli ministar odbrane, u javnosti poziva na kvaziobavještajne podatke”?

– Naravno, u BiH je to moguće ako vam je, kao što Helezu jeste, cilj diskreditacija institucija Republike Srpske i stavljanje mete na čelo njenom predsjedniku. Matrica je uvijek ista – Helez i razni “helezi” u javnost plasiraju nebulozne tvrdnje pod plaštom bezbjednosnih informacija. Cilj im je da na platformi dezinformacija i neistina napadaju institucije Srpske i njenog predsjednika. Zašto zagađuju javni prostor lažima, pričama o kvaziobavještajnim podacima i teorijama zavjere? Gospodo, ne prolazi vam ta filozofija da ako se činjenice ne slažu sa vašim mišljenjem (čitaj kvaziobavještajnim podacima), tim gore po činjenice! Mi ćemo se uvijek boriti istinom, poručio je Košarac.

Povezano

Back to top button