VijestiBiH

Zlatan Begić iz DF-a u šokantnom intervjuu na Face TV: “Ako Željka Cvijanović dođe na generalnu probu, doći ću i ja pa da se pogledamo u oči”

Profesor Zlatan Begić, doktor Ustavnog prava i zastupnik Demokratske fronte u Parlamentu BiH gostovao je na Face televiziji: “Međunarodna zajednica može riješiti situaciju za 48 sati i kriminalce poslati gdje im je mjesto! Kada je u pitanju državna imovina, od OHR-a očekujem sve najgore!”

Da li primijetite sa kolikim se uvažavanjem Schmidt obraća Dodiku i Čoviću?! Zapadne politike pokušavaju odvojiti Vučića od Rusije i spremni su za to žrtvovati i našu domovinu! BiH bi mogla kao država postojati samo na papiru, a da se njome upravlja preko Beograda i Zagreba!

Ako Željka Cvijanović dođe na generalnu probu, doći ću i ja pa da se pogledamo u oči! Vjerujte mi, Željka i Željkini sigurno neće doći! Smatram da je Dodik sposoban da napravi nerede kao devedesetih! Smatram i da ima to u planu!

Nemamo problem sa narodom i narodima nego sa politikama!

Ovo što se dešava je dobro da se svi razbudimo i da znamo da prekoputa nas žive ljudi kojima su vodilje nosioci velikodržavnih politika, UZP-a, ratnih zločina, genocida!

Treba biti spreman za buduće aktivnosti, jer nemamo pravo da potcjenjujemo ovakve stvari!

Ovo su bili protesti političara sa građanima koji su isforsirani da dođu! Sumnjam da će Željka i njeni sljedbenici doći na ono što oni nazivaju “generalnom probom”! Ono što Dodik misli, Željka Cvijanović kaže!

Ne smijemo zanemariti i potcijeniti njihove izjave i ono što nam se može desiti! Dodiku se prave ustupci;

Beogradu se daju koncesije kroz RS, a nad Federacijom se daju koncesije Hrvatskoj kroz njihove satelite u BiH!

To je ideja za postizanje stabilnosti u ovom regionu! Ovakve politike bismo mogli plaćati i krvlju! Dodik ne bi mogao da ovo radi bez prešutnog odobrenja Zapada!

Trojka se ponaša neodgovorno! Jedna trećina Trojke je nastala jer su ih finansirali stranci! Druga trećina Trojke mora se tako ponašati jer ih sudije i tužioci HDZ-a i SNSD-a imaju u šaci! Treća trećina Trojke su diletanti!

Sve što su stranci uradili ne bi bilo moguće bez ovakve Trojke!

Imamo mi i svojih papera i non-papera! Sjećate se Čovićevog plana B o kojem više ne govori jer je umjesto “trećeg entiteta” dobio čitavu Federaciju na pladnju…? Kada bismo imali jake bosanskohercegovačke snage, BiH bi pobjeđivala, čak i po pravilima Daytona!

Slaven Kovačević ušao je u historiju sa presudom Suda u Strasbourgu! Ta presuda je demokratski standard!

To znači da plemenske vođe ne mogu okupljati svoja plemena i izvoditi ih na neke zamišljene linije! Očekujem provedbu presuda!

Sumnjam da bi Željkin mali došao na “generalnu probu”, nego bi tuđu djecu ponovo gurnuli u klaonice! Sve dok se pojedinci u Sarajevu ponašaju servilno i podanički, međunarodna zajednica će biti ovakva prema nama!

Dodik je odavno morao biti smijenjen i trebalo mu je biti zabranjeno političko djelovanje!

Da bi se “muslimani” odobrovoljili, podigne se pokoja optužnica, kao ovo protiv Dodika”, naveo je Begić između ostalog.

Pogledajte njegovo gostovanje.

Povezano

Back to top button