RegijaVijesti

ŽESTOKI NAPAD PLENKOVIĆA NA MILANOVIĆA: “Neka ne spominje mene i moju obitelj kada…”

“…drugi put bude išao u Tač.”

Premijer Hrvatske Andrej Plenković žestoko je napao predsjednika te države Zorana Milanovića zbog toga što je danas uspoređivao njegov put u Albaniju i put vladajućih u Helsinki lani, zbog čega su oba slučaja završila na Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa. Premijeru je posebno zasmetalo što je Milanović tu manifestaciju nazvao “dernekom u Finskoj”.

“To je bilo krajnje nepristojno, neprimjereno i bezobrazno. Predsjednik očito ima neki problem, a svaki put kada ima problem, on traži neku slamku spasa. Počinje se baviti nekim drugim ljudima, drugim temama, poput, kako on kaže, derneka u Finskoj. Otišao sam u Helsinki uz najavu, imao sam sastanak s finskim premijerom, bio na kongresu EPP-a i vratio se za manje od 24 sata”, rekao je Plenković i prokomentirao Milanovićeve riječi da ima barem deset svjedoka koji su u Kninu čuli da mu je rekao da ide kod Rame u Albaniju.

“Mene uopće ne zanima je li on išao tamo u službeni, državni, radni ili prijateljski susret. Ima pravo ići gdje god hoće. Međutim, ako s nogu kažete da idete negdje, pa to nije nikakvo kreiranje vanjske politike. Neka se on bavi svojim problemima, a neka druge pusti na miru”, bio je ljut Plenković, koji je na kraju poslao predsjedniku još jednu poruku.

“Drugi put kad ide u Tač, neka ne spominje mene i moju obitelj.”

Plenković je govorio ispred hotela “Westin” uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a, a prva tema je bila Zakon o obnovi Zagreba.

“Danas se održavaju sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća i cilj nam je zastupnicima i najvišim dužnosnicima približiti aktivnosti koje predstoje, da se svi zajedno osvrnemo na rezultate izbora i da najavimo koordinirano djelovanje stranke u predstojećim danima. Što se tiče Zakona o obnovi grada Zagreba i nekih djelova Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, Vlada je zakon usvojila za drugo čitanje i poslala ga u Sabor. U tijeku su brojni saborski odbori koji o njemu raspravljaju. Sutra ujutro ćemo predstaviti zakon, naš pristup je identičan kao u prvom čitanju, a to je da smo otvoreni za sugestije i amandmane. Cilj nam je da se taj zakon izglasa krajem idućeg tjedna uz što veći konsenzus svih stranačkih klubova.”

(Jutarnji list)

Slični članci

Close