BiHVijesti

ŽELJKO KOMŠIĆ OSUDIO NAPAD U ŠRI LANKI: “Nažalost, susrećemo se sa ekstremnim i radikalnim ideologijama, koje unose nemir…”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku Šri Lanke Maithripalu Sirisenu, osudivši terorističke napade koji su se dogodili na više lokacija

– Vama, porodicama žrtava i građanima Šri Lanke, upućujem iskreno saučešće povodom terorističkih napada koji su se dogodili. Danas, kada bi se trebala slaviti ljubav i nada, nažalost, Vaš narod se suočava s tragedijom. Najoštrije osuđujem ovaj kukavički čin. Nadam da će krivci, u što kraćem roku, biti uhvaćeni i najoštrije kažnjeni.

Nažalost, u posljednje vrijeme susrećemo se sa ekstremnim i radikalnim ideologijama, koje unose nemir i narušavaju osnovne civilizacijske vrijednosti. Zajedničkim snagama izborit ćemo se protiv svih oblika zala koja prijete čovječanstvu.

Porodicama nevinih žrtava želim da nađu mir i snagu u ovim teškim trenucima, a svim povrijeđenim u napadim želim uspješan oporavak – stoji u telegramu saučešća Komšića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(SB)

Slični članci

Close