BiHVijesti

ŽELJKO KOMŠIĆ: “Dodik me nije zvao, a da jeste, rekao bih mu…”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je prije dva dana, nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, najavio da će razgovarati sa druga dva člana Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem o pomoći Republike Srbije u vakcinaciji medicinskog osoblja u našoj državi.

Podsjećamo, Dodik je već ranije najavio i tražio pomoć za Republiku Srpsku od susjedne nam Srbije, a na posljednjem sastanku se razgovaralo o tome da medicinski radnici iz RS-a ipak ne idu u Srbiju na vakcinaciju, već da se vakcine iz Srbije dostave u ovaj entitet.

Nema informacija

Dodik je istaknuo kako postoji mogućnost da se u proces vakcinacije uključe i medicinski radnici sa prostora Federacije BiH te da će sa članovima Predsjedništva BiH telefonski razgovarati. Međutim, čini se da do razgovora uopće nije došlo, piše “Oslobođenje“.

Iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH nisu željeli davati informacije. Istaknuli su da će Dodik danas u 12 sati u Opštini Srebrenica davati izjave za medije te da ne mogu navoditi preciznije informacije.

Iz kabineta člana Predsjedništva iz reda hrvatskoga naroda rečeno je da razgovora uopće nije bilo.

“Dodik me nije zvao. A da jeste, rekao bih mu da nemam ništa protiv vakcina koje, navodno, nudi, u tuđe ime, kao pomoć u borbi protiv Covida u našoj zemlji”, naveo je Komšić. “I ako treba, zbog povjerenja, prvu dozu ću ja primiti”, ističe Komšić.

Iz kabineta člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda Šefika Džaferovića ističu da nema zvaničnih informacija.

Slični članci

Close