RegijaVijesti

ZASTUPNIK U SKUPŠTINI CRNE GORE RAZOTKRIO DAČIĆA: “On se nada da će mu napadi donijeti…”

…ministarsko mjesto.”

“Pojedinci iz srpskog državnog vrha, pomognuti medijima koje kontrolišu, koriste svaku priliku da u Crnoj Gori stvaraju ili dižu tenzije kako bi se, pod izgovorom navodne ugroženosti Srba u Crnoj Gori, bavili našom državom tretirajući je isključivo kao unutrašnje političko pitanje Srbije”, kazao je Andrija Nikolić, zastupnik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

“Zlurada retorika šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, koji u najnovijoj izjavi, po ko zna koji put, pokušava Crnogorce da predstavi kao Srbe koji su se odrekli svog identiteta, govori o tome da je u toku velika borba za ministarske fotelje u budućoj srpskoj vladi, i da je jedan od glavnih kriterija ko grđe udari po Crnoj Gori i Crnogorcima.

Kako drugačije protumačiti Dačićevu sugestiju novoj parlamentarnoj većini u Crnoj Gori da je, kako reče, napokon kucnuo čas da se aktuelizuje pitanje dvojnog državljanstva, što je ništa drugo do novi pokušaj revitalizacije propale ideje Vojislava Koštunice iz vremena referenduma o nezavisnosti, da se jednom broju građana Srbije, zahvaljujući dodijeljenom crnogorskom državljanstvu, omogući da svoje biračko pravo, ostvaruju i u Crnoj Gori”, kazao je Nikolić.

Kad je o dvojnom državljanstvu riječ, Srbija i sad to radi tajno, kaže Nikolić, dodajući da oni koji imaju državljanstvo i Crne Gore i Srbije, neće moći biti poslanici ako se ne odreknu državljanstva Srbije.

Sve što je Nikolić rekao za Dačića i njegov odnos prema Crnoj Gori, odnosno zašto se tako ponaša, vrijedi i za Bosnu i Hercegovinu. Samo su mete napada malo drugačije.

Još ministar inostranih poslova u Vladi Srbije, prekjučer je izjavio: “Ovi ajatolasi iz Sarajeva sada govore Azerbejdžan, Nagorno-Karabah, teritorijalni integritet. Pa, kako te nije sramota, đubre jedno, a zalažeš se za priznanje Kosova? Gde su tu principi?” U kom je on fazonu, možda će Dačića upitati sugrađani. Iz Beograda, ne iz njegovog rodnog Prizrena.

(S. B.)

Slični članci

Close