RegijaVijesti

VUČIĆEV ZASTUPNIK KUNE SRPSKE TURISTE U HRVATSKOJ: “Od srca vam želim razlupan auto i probušene gume!”

Poslanik Vučićevog SNS-a u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović napisao je na svom Twitter nalogu da građanima Srbije koji ljetuju u Hrvatskoj, želi da im razlupaju automobile i probuše gume.

„Poruka za gradžaniste: Svima vama koji sunčate zadnjice po Hrvatskoj, od srca želim razlupan auto i probušene gume, po koji šamar ili nogu u zadnjicu, nadrndane konobare koji vas ignorišu, najgori arsenal uvreda i pretnji… Sve da vas bude sram koliko ste bezosećajni ljudi! Pu!“, napisao je Đukanović, inače predstavnik najvišeg zakonodavnog tijela Srbije.

Na ovaj tvit reagovao je popularni glumac Miloš Biković upitavši metaforički: „Gde smem da idem?“

„Čiko, da li smem da idem u Ameriku? Oni su nas bombardovali? A u Nemačku? Oni su pobili baš dosta Srba. Austriju? Mađarsku? Italiju? A ostale zemlje koje su nas bombardovale? Gde smem da idem? I nemojte da mi želite zlo, ja sam građanin Srbije, a Vi ipak poslanik pod zakletvom“, napisao je Biković.

Đukanović je na to odgovorio da mu ne želi zlo, već da „ga sami prizivate odlaskom tamo“.

„Oprostite, ne želim vam zlo. Vi ga sami prizivate odlaskom tamo. Svakom ko đavola traži, odbiće ga. Toliko o tome“, ocijenio je Đukanović.

Poslanik SNS-a naveo je da je „odvratna zamena teza poređenje Hrvatske s ostalim zemljama NATO-a koje su nas bombardovale i korištenje tog poređenje za letovanje u Hrvatskoj.

„Nijedna od tih zemalja ne slavi nacizam. Nemačka ga krivično kažanjava, a u Hrvatskoj se nacizam slavi. U Hrvatskoj se slave Pavelić, Francetić, Artuković, Kvaternik, a slavi se i etničko čišćenje Srba kao vrhunac njihove navodne pobede. U Hrvatskoj Srbi nemaju nikakva zagarantovana prava, dok u svim zemljama Zapadne Evrope ovakve pojave nisu moguće. To je veoma bitna razlika“, napisao je Đukanović.

On je u jednom od tvitova poručio i da su svi stavovi na toj društvenoj mreži samo njegovi, a ne stavovi SNS-a.

(SB)

Slični članci

Close