SvijetVijesti

VUČIĆEV POTRČKO VAN SEBE: Izjava bivšeg čelnika NATO-a Wesleyja Clarka razbjesnila Aleksandra Vulina…

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da bi bivši komandant NATO-a u vrijeme bombardovanja Srbije Wesley Clark trebalo da moli za oproštaj, a ne da Srbima govori šta da rade i ko su im prijatelji.

Vulin je poručio da “Srbi sami biraju svoje prijatelje, a neprijatelji se sami pokažu i prepoznaju”.

“Ako neko i pomisli da je vreme da zaboravimo NATO agresiju, brzo će napustiti tu misao čim se pojavi Wesley Clark”, rekao je Vulin reagujući na Clarkovu tvrdnju da je Vašingtonski sporazum koristan ako smanji utjecaj Rusije i Kine u regionu.

Vulin je rekao da bi “komandant agresije u kojoj su ubijene trogodišnja Milica Rakić i jedanaestomjesečna Bojana Tošović, prvo trebalo da moli za oproštaj“.

On je kazao i da su Rusija i Kina prijatelji Srbije i da nikada nisu uslovljavale ni bombardovale Srbiju niti je stavljale pod sankcije.

“Rusija je deo naše istorije, ali i zemlja i narod s kojima hoćemo da delimo i budućnost”, rekao je Vulin za “Večernje novosti”.

On smatra da je Srbija bila sigurnija i jača kad god je i Rusija bila moćna, a da s Kinom dijeli iste vrijednosti, iskreno poštovanje i mnogo zajedničkih privrednih aktivnosti.

(SB)

Slični članci

Close