RegijaVijesti

VUČIĆ ŠOKIRAO NAJAVOM: Prijevremeni izbori najkasnije za 18 mjeseci!

Jučer u 17 sati počela je sjednica Predsjedništva Srpske napredne stranke na kojoj je mandatarka Ana Brnabić iznijela prijedlog sastava nove vlade.

Nakon održane sjednice javnosti se obratio predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić.

Vučić je saopštio da će predsjednik Skupštine biti Ivica Dačić, dosadašnji ministar inostranih poslova.

Novu Vladu SNS će formirati sa SPS-om Ivice Dačića i SPAS-om Aleksandra Šapića, koji će imati jedno ministarstvo. Sastav Vlade biće poznat narednih dana, a mandatarka će ekspoze predstaviti vjerovatno u srijedu ujutru, navodi Vučić.

Takođe, Vučić je dodao da je prijatno iznenađen Aleksandrom Šapićem, čiji će SPAS dobiti jedno ministarsko mjesto, iako, kako je predsednik naveo, Šapić to nije tražio.

Vučić je rekao da će Vlada biti ograničenog trajanja, što znači da će novi parlamentarni izbori (prijevremeni) biti održani zajedno sa predsjedničkim i to najkasnije za 18 mjeseci, odnosno 3. aprila 2022. godine.

Vučić je rekao da će Vlada imati šest prioriteta: borba protiv koronavirusa, očuvanje interesa u vezi sa Kosovom, borba protiv mafije, očuvanje nezavisnosti i samostalnog odlučivanja Republike Srbije, ubrzane reforme i nastavak ekonomskog osnaživanja.

(SB)

Slični članci

Close