RegijaVijesti

VUČIĆ PORUČUJE: “Nikad u NATO, nikad…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se Srbija nikada neće pridružiti NATO-u ili bilo kojoj drugoj vojnoj strukturi, niti će ikada uvoditi sankcije Rusiji, čak ni u slučaju pritiska na Beograd.


“Srbija nije i nikada neće uvoditi sankcije protiv Ruske Federacije. Uprkos činjenici da smo bili pod pritiskom i verovatno ćemo biti pod pritiskom, i što smo na evropskom putu, ali ćemo zadržati svoju poziciju i nećemo pokvariti odnose s Rusijom”, rekao je on.

Vučić je u online intervjuu za rusku novinsku agenciju Tass, koji prenosi Srna, podsjetio da je i sama Srbija bila pod sankcijama i da je narod Srbije platio visoku cijenu, ali da to nije dovelo do dobrih rezultata te da ne misli da su sankcije najbolja politika.

On je rekao da Srbija neće promijeniti svoj stav o NATO agresiji 1999. bez obzira na pomoć koju Washington namjerava da pruži u obnovi bombardovanih zgrada u Beogradu.

“Naš odnos uopšte se nije promenio. Naprotiv, to se sve više oseća. Istovremeno, moramo se okrenuti budućnosti i prihvatamo ovu pomoć u restauraciji, ali to neće promeniti našu ocenu tih događaja”, rekao je on odgovarajući na pitanje da li je američki prijedlog za obnovu zgrade Generalštaba “cijena” za agresiju.

Vučić kaže da će Srbija, bez obzira na kritike u izvještaju Evropske komisije, nastaviti svoju nezavisnu i samostalnu politiku, nastavit će da razvija prijateljske i bratske odnose s Rusijom, da razmatra sva ključna pitanja i dogovara se te dalje jača saradnju.


Slični članci

Close