RegijaVijesti

VUČIĆ NAPROSTO POLUDIO: “Neće nam nametnuti Velikog brata umjesto Stefana Nemanje…”

Po njegovim riječima, spomenik Sefanu Nemanji izradio je vrhunski ruski umjetnik i da vjeruje da će režiser Emir Kusturica koji je bio član komisije za podizanje tog spomenika, “ubjedljivo odgovoriti na napade“.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vućić izjavio je danas da „oni koji su uveli ‘Velikog brata’ u Srbiju proglasivši to vrhom kulture, sada nazivaju spomenik rodonačelniku srpske dražave Stefanu Nemanji kičem“.

„Neće nam nametnuti Velikog brata umesto Stefana Nemanje“, rekao je Vučić novinarima povodom poziva Stranke slobode i pravde Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti da spriječi podizavnje spomenika Stefanu Nemanji jer smatra da je kič.

On je nakon pokazne vojne vježbe na aerodromu Batajanica rekao da se neće podizati „spomenik Velkom bratu“, „kao što je to bilo u Pionirskom parku“ u Beogradu i dodao da rijaliti programi „uništavaju svijest i našu duhovnost“, piše Danas.rs.

Po njegovim riječima, spomenik Sefanu Nemanji izradio je vrhunski ruski umjetnik i da vjeruje da će režiser Emir Kusturica koji je bio član komisije za podizanje tog spomenika, „ubjedljivo odgovoriti na napade“.

(SB)

Slični članci

Close