RegijaVijesti

VUČIĆ HOĆE PRVI DA PRIMI RUSKU VAKCINU: A ono što je rekao o svojim sakoima nasmijalo je cijelu regiju…

Kako prenosi ruski RT, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, spreman je da primi vakcinu protvi koronavirusa.

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je spreman da bude prvi koji će primiti rusku vakcinu protiv koronavirusa – navedeno je na Twitteru RT-a.

Podsjećamo, Rusija aktovno radi na izradi vakcine. Svoju prvu registrovanuvakcinu protiv koronavirusa namijenjenu stranom tržištu nazvala je “Sputnjik V” po prvom svjetskom satelitu, izjavio je danas šef zdravstvene fondacije RDIF Kiril Dmitrijev.

On je kazao da je Rusija već dobila zahtjeve više od 20 zemalja za milijardu doza nove vakcine, prenose agencije.

Vučić je danas govorio i o svojoj markiranoj garderobi.

– Ja sam im jako zahvalan što su pokrenuli uu važnu temu, zahvalan sam njihovim medijima. Lagali su da mi džemper košta 400 evra, a košta 55. Meni sakoe daju iz fundusa, ili mi sašiju, pošto sam gabaritan. Ne koštaju koliko kažu, nego mnogo manje – rekao je Vučić, odgovarajući na tvrdnje potpredsjednika Stranke slobode i pravde Dejana Bulatovića, koji je govorio o cijeni Vučićevih patika i sakoa i koliko bi porodica mogao da nahrani za taj novac.

Bulatović je o tome govorio na konferenciji ispred zgrade Predsjedništva na Andrićevom vijencu:

– Njegov sako košta 700.000 dinara, odakle ti, gde ti je čast? A narod u Srbiji gladuje! On promoviše da živimo što skromnije, a sa druge strane se bahati. I zato ga pitamo – odakle ti patike? Moderiraš se sa predsednikom Albanije, ideš sa njima u šopinge. Zna Srbija odakle ti, ali važno je da nam ti kažeš – objasni narodu! – rekao je Bulatović.

(SB)

Slični članci

Close