BiHVijesti

VLASNIK “VIOLETE” INVESTIRA U BAŠKOJ VODI: Kupio je turističko naselje

S Hotelima Baška Voda već je potpisao predugovor, a očekuje se da će uskoro preuzeti i potpisati konačni kupoprodajni ugovor. Ove informacije je potvrdio direktor Hotela Baška Voda Jakša Medić.


Vlasnik kompanije Violeta iz Gruda Petar Ćorluka je novi vlasnik turističkog naselja Urania u Baškoj Vodi, koje namjerava pretvoriti u luksuzni resort. S Hotelima Baška Voda već je potpisao predugovor, a očekuje se da će uskoro preuzeti i potpisati konačni kupoprodajni ugovor. Ove informacije je potvrdio direktor Hotela Baška Voda Jakša Medić.

“S hotelom Hrvatska se radi o fantastičnom turističkom kompleksu koji ima perspektivu postati visokokvalitetni hotelski resort. Petar Ćorluka pokazao je da teži izvrsnosti i u Bosni i Hercegovini i u Zagrebu, a ovakav investitor garantuje jedan temelj za kvalitetni turizam u Baškoj Vodi”, kazao je Medić.

Hoteli Baška Voda su skoro okončali projekt preuređenje bungalova u porodični resort sa četiri zvjezdice, ali nije isključeno da će Ćorluka odbiti ovakvo rješenje, jer se u njegovoj blizini nalazi hotel Hrvatska.

Turističko naselje je smješteno na južnoj strani Baške Vode, u borovoj šumi tik uz plažu. Ćorluka je zainteresovan za gradnju hotela sa pet zvjezdica u Makarskoj, na Biloševcu, a ovaj projekt je trenutno na čekanju, piše “Slobodna Dalmacija“.


Slični članci

Close