SvijetVijesti

VEĆ OD SUTRA U AKCIJI: Ovo će biti prvi Bidenov potez…

Novoizabrani predsjednik SAD-a Joe Biden rekao je da će već od ponedeljka formirati krizni štab za koronavirus, koji okuplja naučnike i stručnjake da bi se borio protiv glavnog izazova sa kojim se suočavaju američke vlasti.

“U ponedeljak ću uspostaviti grupu sastavljenu od naučnika i stručnjaka” da bi radili na planu koji će stupiti na snagu već 20. januara 2021, na Dan njegove inauguracije, rekao je sinoć Biden pred velikim brojem okupljenih na slavlju njegovu pobjedu.

U vrijeme održavanja predsjedničkih izbora u zemlji je zabilježen znatan skok epidemije, sa brojnim rekordnim brojem novozaraženih posljednjih nekoliko dana. Tako su SAD juče zabilježile više od 122.000 novozaraženih koronavirusom u prethodna 24 časa prema računici agencije France press na osnovu podataka referentnog univerziteta Johns Hopkins.

U prethodna 24 sata umrla je 991 osoba od koronavirusa u SAD, prenosi N1, koje su po broju umrlih i zaraženih najteže pogođena zemlja na svijetu. Do subote naveče u SAD-u je bilo zabilježeno više od 237.000 umrlih od početka pandemije i 9,8 miliona slučajeva zaraze.

(SB)

Slični članci

Close