SvijetVijesti

Uspješne Sarajke pomažu beskućnicama u Los Angelesu

Azra i Amra Hajdarević vlasnice su firme Terra i co. i bave se proizvodnjom crne paste za zube na bazi drvenog uglja

Piše: Moja BiH

Sestre Azra i Amra Hajdarević vlasnice su firme koja se u Sjedinjenim Američkim Državama bavi proizvodnjom crne paste za zube na bazi drvenog uglja – Terra i co.

Još od osnivanja, ove Sarajke pomažu Prihvatilište za žene beskućnice u Los Angelesu, Kaliforniji. Akcija koju su pokrenule 01. jula završena je jučer, kada su podijeljene četkice i paste za zube, kao i Gatorade pića.

– Od svakog prodanog proizvoda smo donirali $5 i prikupili paste i četkice za prihvatilište. U augustu planiramo narednu akciju. Za sve koji kupe ili imaju naše proizvode – ukoliko se fotografišu i postave na socijalnim mrežama sa tagom #SmileForGood – mi doniramo jedan proizvod u njihovo ime, kaže Azra Hajdarević za Moja BiH.

nače, prije tri godine Azra i Amra Hajdarević su, nakon dugogodišnjeg rada u industriji lljepote, pokrenule vlastitu kompaniju. Terra i co. pasta za zube sa aktivnim ugljem je Amrina ideja, ali formulu su radili hemičari koji su stručnjaci u pravljenju zubne paste sa prirodnim sastojcima. Na ovakav proizvod su se odlučile jer većina pasti za zube ima upozorenje na ambalaži – ako se količina veća od potrebne za oprati zube proguta, potrebna je medicinska pomoć. To ih je potaklo da naprave nešto što nema štetne hemikalije za zdravlje. Prodaju planiraju proširiti i na BiH, a njihove proizvode pogledajte ovdje.

Slični članci

Close