RegijaVijesti

UOČI RAZGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE U BIJELOJ KUĆI: Vučić se usprotivio, evo i zašto…

Engel je saopštio da su predstojeći razgovori između Beograda i Prištine u Vašingtonu pozitivan korak, ali da bi konačno rješenje trebalo da sadrži neke ključne principe.

Američki kongresmen Eliot Engel izjavio je uoči razgovora Beograda i Prištine u Bijeloj kući da bi konačan dokument trebalo da dovede do uzajamnog priznanja, ali da sumnja da se tako nešto može postići, jer se “predsjednik Srbije Aleksandar Vučić usprotivio stavljanju uzajamnog priznanja na sto”.

On je naveo da je srbijanska delegacija iznijela da će razgovori biti dio pregovora o ekonomskim pitanjima te da nema ništa loše u ekonomskom rastu i ekonomskom razvoju, ali da “politički sukob zahtijeva politička rješenja”.

Engel je saopštio da su predstojeći razgovori između Beograda i Prištine u Vašingtonu pozitivan korak, ali da bi konačno rješenje trebalo da sadrži neke ključne principe, prenosi Radio “Slobodna Evropa”.

– Konačni sporazum treba da otvori put ka tome da Kosovo i Srbija budu dio sjevernoatlantskih struktura, uključujući EU i NATO, kao i da garantuje punopravno članstvo Kosova u UN-u i drugim važnim međunarodnim organizacijama – rekao je Eliot, koji je i albanski lobista.

(SB)

Slični članci

Close