BiHVijesti

UMRLA JE SREBRENIČKA MAJKA NURA ALISPAHIĆ: Jednog sina joj ubili “Škorpioni”, a drugi poginuo na Tuzlanskoj kapiji

“Preselila je Nura Alispahić. Majka kojoj je na Tuzlanskoj kapiji ubijen sin Admir i koja je na televiziji gledala kako joj “Škorpioni” u Trnovu ubijaju sina Azmira”, napisali su iz Pokreta “Majke enklave Srebrenice i Žepe”.

Umrla je srebrenička majka Nura Alispahić, čijeg su jednog sina Azmira 1995. godine u Trnovu ubili zloglasni “Škorpioni”, a drugi joj je sin Admir ubijen na Tuzlanskoj kapiji. Vijest o Nurinoj smrti objavio je na svom Facebook profilu Pokret “Majke enklave Srebrenice i Žepe”.

– Preselila je Nura Alispahić. Majka kojoj je na Tuzlanskoj kapiji ubijen sin Admir i koja je na televiziji gledala kako joj Škorpioni u Trnovu ubijaju sina Azmira – napisali su iz Pokreta “Majke enklave Srebrenice i Žepe”.

Nurin sin Azmir ukopan je 2003. godine u mezarju Memorijalnog centra u Potočarima nakon što je pronađen samo jedan manji dio njegovih posmrtnih ostataka. Nekoliko mjeseci kasnije, ribar je našao njegovu lobanju i kost ruke, nakon čega je izvršena reekshumacija te su njegove kosti dodane u mezar.

– Zvali su me i pitali da li dozvoljavam da se dodaju njegova lobanja i ruka, ja sam pristala. Otišla sam tamo, kada su izvadili njegov tabut, otvorili ga, vidjela sam njegove kosti. Bilo mi je teško i zamalo sam se onesvijestila. Ali, dok sam gledala u njegove kosti, bilo mi je lakše. Uzela sam i ljubila njegove kosti – ispričala je za Anadoliju jednom prilikom Nura.

Tada je kazala da joj je kroz Potočare teško proći, a posebno doći do mjesta gdje joj je ukopan sin, piše “Faktor”.

– Kad pođem prema sinovom mezaru, isto kao da ću ga naći tamo živog, zateći ga kako sjedi i čeka me. Tako mi nešto srce bude puno. Sve očekujem da će me čekati, ali njega nema. Priđem mezaru, izgrlim i izljubim njegov nišan, proučim Fatihu, i vratim se kući – govorila je Nura.

(SB)

Slični članci

Close