BiHVijesti

Ujedinjenoj Srpskoj zabranjeno učešće na izborima, Stevandić kažnjen sa 10 hiljada KM

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj hitnoj sjednici jednoglasno donijela odluku da se Ujedinjenoj Srpskoj zabrani učešće na predstojećim Lokalnim izborima.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, koji se također pojavljuje u skandaloznom spotu razmatranog na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije BiH, kažnjen je sa 10 hiljada KM.

Izborni zakon BiH, tačnije član 7.3, zabranjuje kandidatima i političkim strankama da se koriste jezikom koji bi “nekoga mogao navesti ili podstaći na nasilje ili širenje mržnje”.

CIK je u okviru svojih nadležnosti pokrenuo postupak protiv Ujedinjene Srpske i na današnjoj hitnoj sjednici donio odluku.

U spotu koji je objavljen krajem septembra pojavljuju se tri mladića koji na stereotipan način predstavljaju Albanca, Hrvata i Bošnjaka, a poruke koje izgovaraju su agresivne i aludiraju na agresorske motiv tih naroda prema Srbima

Na kraju spota se pojavljuje Nenad Stevandić, inače zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH, poručivši da je Republika Srpska ujedinjena i da će takva uvijek i biti.

(Klix.ba)

Slični članci

Close