BiHVijesti

U BANJOJ LUCI OSVANUO GRAFIT: ‘MILORADE, DAVIDA TI NEĆEMO OPROSTITI, U ZATVORU ĆEŠ KOSTI OSTAVITI’

Nakon jučerašnjeg skandaloznog istupa Milorada Dodika, u kojem je sasuo niz optužbi i uvreda na račun oca brutalno ubijenog Davida Dragičevića, u Banjoj Luci je osvanuo grafit s jasnom porukom predsjedniku RS-a.

Od Milorada Dodika već smo navikli slušati najgore moguće uvrede, optužbe i nedostatak elementarnih civilizacijskih i ljudskih obzira i komunikacija. Ipak, i ono najjačeg želuca teško da su mogli ostati ravnodušni na silne uvrede i optužbe koje je jučer izgovorio na račun oca ubijenog Davida Dragičevića, koji već mjesecima nastoji saznati istinu o počiniocima brutalnog premlaćivanja i ubistva njegovog sina. Prvi čovjek Srpske u svojim pogrdama išao je toliko daleko da je gubitak djeteta omalovažio rekavši da se Davoru Dragičeviću krsna slava nije ugasila jer, kako kaže ima još djece.

U Banjoj Luci jutro je osvanuo grafit s jasnom porukom za predsjednika RS-a: “Milorade, mogao si malo manje krasti i varati, narod bi ti možda i oprostio, Davida ti nećemo oprostiti, zato ćeš u zatvoru kosti ostaviti”.

Autor grafita je organizacija Revolt iz Banja Luke koji na svojoj Facebook stranici poručuje:

“Jutros u 5:10 smo doživjeli ono o čemu maštamo već godinama. Obični građani prilaze, pružaju ruku, podržavaju. Na dojavu iz prvog kruga obezbjeđenja da dolazi policijski Daster nismo reagovali. Komandir ekipe iz istog je digao palac i rekao “MOMCI, NE ODUSTAJTE”, i produžio dalje. Na dobrom smo putu, udaramo dalje, nema stajanja”.

Demonstranti u Banjoj Luci koji traže istinu o ubistvu njihovog sugrađanina Davida Dragičevića izričiti su u svojoj namjeri – u svojoj borbi ići će do kraja. Dogledna budućnost će pokazati da li će taj kraj podrazumijevati i kraj vladavine, očigledno sve nervoznijeg, Milorada Dodika, prenosi Slobodna Bosna.

(Hayat/Foto: Facebook)

Tagovi

Slični članci

Close