BiHVijesti

TUŽILAŠTVO KS POTVRDILO: Batko je uhapšen, i to zbog….

Osumničeni će, nakon kriminalističke obrade u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, biti predat u nadležnost KTKS na daljnje postupanje.


Uprkos brojnim kontradiktornim informacijama koje su se danas pojavljivale, Tužilaštvo Kantona Sarajevo potvrdilo je da je Almir Čehajić Batko ipak uhapšen. Hapšenje su proveli pripadnici SIPA-e po nalogu Tužilaštva KS.

– Hapšenje je izvršeno zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja te pranje novca. Osumnjičeni će, nakon kriminalističke obrade u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, biti predat u nadležnost KTKS na daljnje postupanje – saopćeno je iz Tužilaštva, piše “Oslobođenje”.

Navodno je Batko uhapšen zbog sumnji da je podizao i raspolagao kreditima pravnog lica “City – Otvorena mreža”, zbog čega je ovom pravnom licu nanesena šteta od 50 hiljada maraka. Prema još nepotvrđenim informacijama, ukupna visina protupravno stečene imovinske koristi je veća od 600 hiljada maraka. Navodno se radi o novcu koji je prikupljan za liječenje bolesnika i transplantaciju organa u Turskoj, a istraga se, kako se nezvanično moglo do sada saznati, vodi protiv još dvije osobe.


Slični članci

Close