BiHVijesti

TRUMPOV IZASLANIK STIŽE U SARAJEVO: Sa članovima Predsjedništva BiH, premijerima, političkim liderima, razgovarat će o…

Specijalni izaslanik američkog State Departmenta za Balkan i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Matthew Palmer stiže u posjetu Sarajevu.

Palmer će u Sarajevu imati više susreta, uključujući i one s političkim liderima i članovima Predsjedništva BiH.

U srijedu će Trumpov specijalni izaslanik imati susret sa tri premijera: Zoranom Tegeltijom, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, Fadilom Novalićem, premijerom Federacije BiH, i Radovanom Viškovićem, premijerom Republike Srpske.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je da će sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Matthewom Palmerom tokom njegove posjete Sarajevu razgovarati, prije svega, o problemima sa kojima se susreće ekonomija BiH kao posljedice virusa korona. “Govorićemo o tome šta je potrebno BiH da bi napravila veliki investicioni ciklus, kako bi pokrenuli našu privredu i, naravno, očekujući podršku iz SAD kao velike zemlje i njihovog velikog uticaja na međunarodne finansijske institucije da taj investicioni ciklus podrže u BiH kod tih institucija”, rekao je Tegeltija za ATV. On je dodao da se nikada ne mogu zaobići ni političke teme, te da će na stolu svakako biti razgovor o izborima.

(SB)

Slični članci

Close