BiHVijesti

TRIVIĆKA POZNAJE MILETA KAO SVOJ DŽEP: “Dodik o referendumu kad…”

Potpredsjednica PDP-a i zastupnica u NSRS-u Jelena Trivić kaže za “Srpskainfo” da član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u nemogućnosti nametanja tema koje su od suštinskog značaja za život naroda u RS-u ili kada osjeti pad svog rejtinga i rejtinga svoje stranke, nametne temu o referendumu.

“Dodik tu temu pokreće još od 2006. i od tada do danas ništa suštinski bitno za RS se nije promijenilo u tom pogledu, a u tom periodu upravo je SNSD sve vrijeme vlast u RS-u i najvećim dijelom vršio vlast i na nivou zajedničkih institucija”, veli Trivićka.

Ona ističe da se Dodik šesnaest godina poigrava jednim značajnim pitanjem.

“Igrati se emocijama naroda, nije čin jednog državničkog ponašanja. Upravo suprotno, ovo je jedan grubi čin banalizacije nacionalnog pitanja RS-a i njenih građana”, tvrdi ona.

Kada je riječ o Dodikovoj izjavi „da će se prije raspasti Evropa nego što će BiH ući u EU“, zbog, kako je naveo, pokušaja međunarodne zajednice da nametne priču o majorizaciji Srba, Trivićka je podsjetila da je u nekoliko posljednjih izjava Johann Sattler vrlo eksplicitno hvalio Milorada Dodika i njegov rad u Predsjedništvu BiH.

“Tako da izjave o tome kako će se EU raspasti više doživljavam kao floskule koje mogu biti prihvatljive i pomalo zanimljive širim narodnim masama”, izjavila je Trivićka.

Ona smatra da SNSD ne radi bilo šta konkretno po pitanju referenduma, osim što diže prašinu i skreće pažnju sa lošeg životnog standarda ljudi u manjem bosanskohercegovačkom entitetu.

(SB)

Slični članci

Close