BiHVijesti

“SVE JE BILO SAMO DOBRO IZREŽIRANA PREDSTAVA”: Oglasio se Mijatović povodom izbora Marija Kordića za gradonačelnika Mostara

“Mi smo stranka koja je pokazala da nudi rješenja”, kazao je potpredsjednik SDP-a BiH.

Povodom izbora Marija Kordića za gradonačelnika Mostara, oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović. U svojoj izjavi on tvrdi da je sve bilo samo dobro izrežirana predstava.

– U Mostaru se desilo ono što je bilo odavno planirano, da gradonačelnik bude iz HDZ-a, a predsedavajući veća iz SDA. Čitav ovaj cirkus je, zapravo, bio samo dobro izrežirana predstava u kojoj se tražio samo alibi za nastavak decenijske saradnje prvih u Hrvata i Bošnjaka.

Mi kao SDP BiH ovaj put nismo dozvolili da budemo nemi posmatrači svega što se dešava te smo aktivno ušli u traženje rešenja. Predlog koji smo uputili, a koji se odnosi na model rotiranja gradonačelnika iz sva tri bloka, predstavljao je kompromisno rešenje za grad Mostar. Ostali smo pri svom predlogu, ponudili rešenje i pokazali da smo ljudi koji nude rešenja.

Naravno, realnost je pokazala da nikome nisu bitna rešenja, već da je odnos između HDZ i SDA neraskidiv. Danas kada je sve prošlo, čistog obraza i uzdignute glave ostavljamo drugima igre “pobednika” i “izdajnika”, a naši većnici će kroz rad u Gradskom veću svojim inicijativama uraditi sve da se poboljša život građana Mostara.

Mene lično posebno raduje pristup SDP-a BiH, a to je nuđenje rešenja, jer principi su bitni, naravno, ali je potrebno preuzeti odgovornost i nuditi rešenja, a ne bežati od odgovornosti. Građani Mostara su glasali za SDP BiH i odgovorni smo da radimo i nudimo rešenja, a ne samo da kritikujemo bez odgovornosti – kazao je Mijatović za Balkantimes.press.

Slični članci

Close