BiHVijesti

Svadba u BiH novo žarište: Sve više zaraženih, jedna osoba se bori za život, a građani na svoju ruku kupuju antibiotike

Hercegovački mediji pišu i da su građani veoma uznemireni jer mnogo njih ima simptome, a apoteke prijavljuju skok prodaje antibiotika.

U Grudama je, kako prenosi Večernji.hr, došlo do svadbe kojoj je prisustvovao i Zdravko Mamić. U pitanju je bilo vjenčanje sina poznatog lokalnog tajkuna i prisustvovalo joj je oko 600 zvanica, a pojavili su se i snimci.

Rezultat je mnogo zaraženih, a jedan od gostiju, takođe poznati biznismen, trenutno se bori za život.

Lokalni mediji pišu i da su građani veoma uznemireni jer mnogo njih ima simptome, a apoteke prijavljuju skok prodaje antibiotika.

Portal hercegovina.info prenosi i pismo jednog mladoženje koji je bio šokiran uslovima zakupa sale za svadbu. Naime, iako je zvanično zabranjeno okupljanje više od 100 ljudi i zabranjen je rad lokala poslije 23 sata, to je sve samo forme radi. Restorani i zakupci potpisuju ugovor pod tim uslovima, ali u realnosti, održavaju se svadbe kao da ne vlada pandemija.

– Vlasnik salona mi je dao papir da potpišem gdje piše da se “svadbena sala izdaje mladoženji navedenog datuma i da je obavezan da poštuje sve mjere i odluke nadležnih tijela vezano za koronavirus i da prihvata odgovornost za kršenje navedenog”. Kada sam u čudu pitao o čemu se radi, rekli su mi da ništa ne brinem. To je samo pro forme. Možeš ti imati i 500 ljudi. Rekao sam da to neću potpisati, ima još sala, ali evo na moju žalost nema slobodnih sala na moj datum pa sada moram da rezervišem novi datum u drugoj sali i zvati ljude kojima sam već dao pozivnice”, kaže ovaj mladoženja.

Slični članci

Close