BiHVijesti

STEVANDIĆU JE MUKA ZBOG USVAJANJA ZVIZDIĆEVE INICIJATIVE: „On je samo prepisao ono što sam ja predložio, pojedince treba da je sramota…“

„Pojedine poslanike iz FBiH, a koji učestvuju u radu Parlamentarnog doma Parlamenta BiH, treba da je sramota jer se prilikom glasanja o životno važnim pitanjima, a pogotovo onim koja se tiču nabavke vakcine protiv virusa korona, ne bave sadržajem, već ruke dižu u zavisnosti od toga ko je akta predložio“, kazao je “Glas Srpske” predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

– Na posljednjoj održanoj sjednici sam predložio da Agencija za lijekove primjeni član 38. Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima BiH, a koji govori o odobrenju i stavljanja u promet vakcine prije utvrđivanja propisanih uslova. Taj moj prijedlog tada je odbijen, a da nije ponuđeno nijedno racionalno objašnjenje. To je urađeno jer je on došao iz Republike Srpske, ali i od mene lično. Vodili su se animozitetima koje imaju prema gotovo svim prijedlozima koji dolaze iz Banjaluke – istakao je Stevandić.

Objašnjava kako je prijedlog, suštinski gledano, već usvojen, jer je u međuvremenu od strane ovog doma prihvaćena slična inicijativa poslanika SDA Denisa Zvizdića.

– On je samo prepisao ono što sam ja predložio. Vjerujem da će ovog puta ovaj prijedlog biti usvojen, a što će na kraju omogućiti Savjetu ministara BiH da započne pregovore sa kompanijama za proizvodnju i distribuciju vakcina protiv virusa korona. Mnogo smo vremena izgubili zbog političkih igara pojedinaca iz FBiH – poručio je Stevandić.

(SB)

Slični članci

Close