BiHVijesti

STANIVUKOVIĆ NE POPUŠTA ĐUKANOVIĆA: “Čast je postati posljednji čovjek kojeg je Milov režim priveo i deportovao iz Crne Gore i znati da je taj režim danas slomljen”

Stanivuković naglašava da je “narod u Crnoj Gori uz vjeru i Boga stao u kraj agoniji i diktaturi dugoj 30 godina.

-Čast je postati posljednji čovjek kojeg je Milov režim priveo i deportovao iz Crne Gore i znati činjenicu da je taj režim danas slomljen i više ne postoji – kaže Poslanik PDP Draško Stanivuković, koga je u subotu naveče policija Crne Gore protjerala iz te zemlje zbog učešća u litiji u Nikšiću.

Stanivuković naglašava da je “narod u Crnoj Gori uz vjeru i Boga stao u kraj agoniji i diktaturi dugoj 30 godina koju su odlikovali progon našeg naroda, naše istorije, vjere, jezika, pisma i stvaranje izmišljenih podjela i razlika između jednog vjerujućeg naroda i iste pravoslavne vjere”.

“U jednom danu taj put Milovog režima staje i Crna Gora nastavlja putem pravoslavlja i Svetosavlja koji je utkan u temelje Crne Gore”, kaže Stanivuković i dodaje da su nove političke snage sada na potezu da pokažu da nisu svi isti i da se zemlja može i mora voditi pošteno i da će kriminalci i političari odgovarati za svoj kriminal i korupciju u zemlji i da će ekonomski razvoj biti jedna od glavnim mjerila napretka Crne Gore.

“Nove političke snage mora da kroz obrazovni sistem podsjete sve one u Crnoj Gori koje su zaboravili svoje korjene i porijeklo i da nauče one koji su namjerno zaboravili da je Gorski vijenac napisan ćiriličnim pismom, na srpskom jeziku”. smatra Stanivuković.

Prema njegovim riječima, nove političke snage u Crnoj Gori moraju da shvate ovaj zadatak najozbiljnije i da već od danas krenu sa predanim i posvećenom radom jer ako ovo ne urade, naš narod može pasti u još veću apatiju i razočarenje nego što se nekad nalazio za vrijeme Milovog režima.

“Vjerujem da će to ovi ljudi učiniti, a mnoge od njih sam upoznao lično i sa te strane želim im mnogo sreće i uspjeha i da nikada ne zaborave, prije svakog radnog dana otići u naše svetinje koje su im otvorile ovaj put i našoj Crnoj Gori vratila stari sjaj i dugo čekanu slobodu”, poručio je Stanivuković, prenosi TVBN.

Slični članci

Close