Vijesti

Šta je otkrio Staša Košarac: Da li Milorad Dodik sprema bijeg iz zemlje?

Očekujem od Zukana Heleza da se izvini Miloradu Dodiko zbog iznošenja neistinitih tvrdnji, istakao je Staša Košarac

Sprema li se Milorad Dodik na bijeg iz BiH? Ministar odbrane i zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Zukan Helez tvrdi da se sprema. Zato je njegov kolega, također zamjenik predsjedavajuće i ministar vanjske trogine i ekonomskih odnosa Staša Košarac krenuo u akciju provjere ove tvrdnje.

Tim povodom sastao se sa čelnim ljudima Obavještajno sigurnosne agencije BiH, direktorom Almirom Džuvom i njegovim zamjenikom Ristom Zarićem.

– Od rukovodstva OSA-e BiH dobio sam informaciju da su netačne informacije ministra Heleza i da ne postoje obavještajni podaci o navodnom bijegu predsjednika RS-a Milorada Dodika, kako to javno tvrdi aktuelni ministar odbrane BiH. OSA BiH se ograđuje od javno izrečenih stavova ministra Heleza‘, istakao je Staša Košarac.

Kako se navodi u saopćenju, kojeg je objavilo njegovo ministarstvo, naglasio je da je riječ o neistinitim, netačnim i špekulativnim tvrdnjama ministra Heleza, koji u svom narativu koristi dezinformacije u političke svrhe.

– Plasiranje u javnost netačnih informacija i potpunih neistina može se okarakterisati kao zla namjera ministra Heleza s ciljem urušavanja institucije predsjednika Republike Srpske i diskreditacije Milorada Dodika lično, rekao je Košarac.

On je ocijenio da je krajnje vrijeme da politički zvaničnici i nosioci javnih funkacija preuzmu odgovornost za javno izrečene stavove, posebno kada oni ne odgovaraju činjeničnom stanju i usmjereni su na diskreditaciju drugih ličnosti.

– S obzirom na činjenicu da je ministar Helez u javnost plasirao dezinformacije, od njega očekujem da povuče takve tvrdnje, te da se javno i lično izvini Miloradu Dodiku, poručio je Staša Košarac.

Povezano

Back to top button