BiHVijesti

ŠTA ĆE SADA DRAGAN ČOVIĆ: Hrvatska uvela rigorozan režim za ulazak u državu, zabrana se odnosi i na državljane BiH s hrvatskim pasošem…

Nakon što je Republika Hrvatska uvela novi režim ulaska u tu zemlju, koji se odnosi i na državljane BiH s hrvatskim pasošem, oglasila se Granična policija BiH. Saopćenje prenosimo u cijelosti.

– Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je novu odluku, 30. studenog 2020. godine, o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Novom odlukom Stožera, državljani trećih zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, mogu ući u R. Hrvatsku samo pod određenim uvjetima, i to ako su:

Zdravstveni djelatnici, istraživači u zdravstvu i djelatnici skrbi za starije osobe

Pogranični radnici

Osoblje u prometnom sektoru

Diplomati, osoblje međunarodnih organizacija i osobe koje primaju poziv međunarodnih organizacija i čija je fizička prisutnost potrebna za dobro funkcioniranje tih organizacija, vojno i policijsko osoblje, humanitarni djelatnici i osoblje civilne zaštite pri obavljanju svojih dužnosti

Putnici u tranzitu

Osobe koje putuju radi školovanja

Pomorcima i osobama koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili koje imaju drugi gospodarski interes omogućit će se ulazak u R. Hrvatsku uz predočenje negativnog PCR testa na SARS-CoV-2, koji nije stariji od 48 sati ili testiranjem na SARS-CoV-2 po dolasku u R. Hrvatsku i samoizolacijom do prispijeća negativnog nalaza.

Navedeno vrijedi i za one državljane Bosne i Hercegovine koji imaju i hrvatsko državljanstvo.

Svim stranim putnicima koji ispunjavaju uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku, preporučuje se prethodna najava korištenjem aplikacije entercroatia.mup.hr.

Ostali uvjeti ulaska u R. Hrvatsku iz drugih zemalja, mogu se pronaći na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Privremena zabrana, odnosno ograničavanje prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske stupa na snagu od 1. prosinca 2020. godine i traje do 15. prosinca 2020. godine – stoji u saopćenju.

Podsjetimo, ovo je prvi put od početka izbijanja pandemije koronavirusa da je Republika Hrvatska uvela ovakav režim ulaska u državu, od kojeg nisu izuzeti ni stanovnici BiH sa dvojnim državljanstvom, odnosno svi oni koji posjeduju hrvatski pasoš.

Nakon što je prvi put uvedena slična mjera, lider HDZ-a BiH Dragan Čović, skupa sa najužim rukovodstvom kritizirao je odluke Vlade Republike Hrvatske.

Hoće li se i sad oglasiti, ostaje da vidimo!?


(Slobodna Bosna)

Slični članci

Close