BiHVijesti

SRĐAN MANDIĆ, OTVORENO: “Ne mogu oni govoriti da su patriote, Bogićević je branio BiH prije njih…”

Načelnik sarajevske općine Centar Srđan Mandić je za N1 govorio o novim političkim turbulencijama u KS, nakon poteza Bogića Bogićevića koji je odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva.

“Sadašnja “trojka” je jedan novi front koji želi bolju BiH koju sanjamo i koju je gospodin Bogićević branio prije 30 godina. Ne želim da budem jedan od onih koji ruše ovaj koncept i san i ideju o građanskoj BiH, a to je ekipa okupljena oko SDA. Važno je da se naglasi da nismo svi isti. Ja nisam kao oni, nije ni gospodin Bogićević. Na izborima su građani rekli, njih 16.670 da ne želi politiku SDA koja nas 25 godina drži u ovom blatu. Taj broj mi je važan“.

Dodaje da se nada da će Bogić Bogićević čuti glas građana i donijeti odluku.

“Broj ljudi koji je jučer rekao da želi Bogića Bogićevića je meni bitniji nego jesmo li četvorka ili trojka. Nadam se da on ovo sve sluša i čuje i da će danas donijeti pravu odluku koju građani očekuju”.

“Ne mogu oni lagati nas, ne mogu govoriti da su patriote, jer gospodin Bogićević je branio BiH prije njih. Meni je ovo još veći motiv kad sam već tu jer imam ogromnu odgovornost prema ljudima koje su birali. To njegovo “NE” meni daje novu snagu da se borim protiv toga”, ističe Mandić.

Poručio je da je Bogićević “najčasniji političar na sceni”.

“To je najčasniji političar na političkoj sceni i oni to opstruišu. To je ta politika, SDA je prije dva dana pokazala da ne želi Bogića Bogićevića. Oni rade sve u vlastitom interesu, potpuno sam “ZA” da bude neposredni izbor gradonačelnika i da se odluke javno donose”.

“Ja alternative nemam, ja sam neko ko je ozbiljno shvatio poruku koju su građani poslali 15. novembra i dali mi povjerenje. To je za mene ogromna odgovornost i obaveza”.

“Jasmin Ademović se rodio 1991. godine kada je gospodin Bogićević rekao “NE”, zar nije tu simbolika da jedan mlad momak, obrazovan bude na čelu Gradskog vijeća. To je koncept oko kojeg se okupljaju ove stranke. Oni se toga boja, gospodin Ademović je dovoljno hrabar i uskoro će sve otkriti”, kazao je Mandić za N1.

Slični članci

Close