RegijaVijesti

SRBIJANSKI HISTORIČAR MILIVOJ BEŠLIN POTOPIO MACRONA: “Kada ste zadnji put čuli formulaciju hrišćanski terorizam?” (VIDEO)

“Najteže je pitanje ima li spasa i mira za Zapadni Balkan”, rekao je u emisiji “Izvan okvira” srbijanski historičar Milivoj Bešlin govoreći o odnosima u regionu, kao i o interesu “vanjskih sila” za dešavanja u ovom dijelu Evrope.

“Mislim da je to zaista najteže pitanje. Plašim se da odgovorim na to pitanje, mislim da će dosta toga da zavisi od američkih izbora. Ne volim priče o hegemonima, ali ako to nije Evropska unija ili SAD, onda će to biti Kina ili Rusija. A to znači drugačiji svet”, rekao je Bešlin za N1.

“Pažljivo sam saslušao Macronovu izjavu, ono što je meni lično zasmetalo je stalna repeticija jedne formulacije koja je u osnovi vrlo uvredljiva. Kada se dasila tragedija u Norveškoj, onda je to bio Breivik, čovek koji je izazvao tragediju i teroristički akt. To nipošto onda nije hrišćanski terorizam, ali kada se nešto ovako desi u Francuskoj – mi ne znamo ime teroriste, već se ponavlja da je u pitanju islamski terorizam. Kada ste posljednji put čuli formulaciju hrišćanski terorizam”, postavio je pitanje historičar Bešlin.

(SB)

Slični članci

Close