RegijaVijesti

Srbija danas pooštrava mjere i razmatra uvođenje obaveznih PCR testova za ulazak stranaca: Hoće li to važiti i za građane BiH

Ukoliko Srbija uvede obavezene PCR testove, naši državljani će moći putovati samo u dvije zemlje bez ograničenja

Vlada Srbije razmatrat će danas uvođenje karantina, odnosno obaveznog negativnog nalaza PCR testa na koronavirus za sve strance koji budu dolazili u Srbiju.

Ova tema će biti i na dnevnom redu sutrašnje sjednice Kriznog štaba.

– Odluka još nije donijeta, ali razmatramo nekoliko opcija. Mora dobro da se sagleda epidemiološka situacija u svakoj od zemalja posebno – rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za tamošnje medije.

Krajem maja, Srbija je digla sve rampe i dozvolila slobodan ulazak u zemlju posjetiocima iz cijelog svijeta, osim Crne Gore. Međutim, drugi talas COVIDA-19 u Srbiji se polako smiruje, kako se navodi u medijima, dok u drugim zemljama tek počinje da bukti, zbog čega se razmišlja o novim mjerama.

Izvjesno je da će strancima, iz pojedinih zemalja, za ulaz u Srbiju biti neophodan negativan nalaz PCR testa ne stariji od 48 ili 72 sata ili će morati u karantin.

Još se ne zna koje će se zemlje naći na “crvenoj listi”, te hoće li BiH biti na njoj. Ukoliko Srbija uvede obavezene PCR testove, naši državljani će moći putovati samo u dvije zemlje bez ograničenja, i to u Tursku za koju postoji direktan let i Albaniju. Međutim putovanje do Albanije može biti upitno zbog zemalja kroz koje treba proći jer ne postoji direktan let iz BiH do ove države.

Slični članci

Close