RegijaVijesti

SRAMOTNO: Smijenjena dr. Lejla Ćeranić, heroina Novog Pazara, samo zato što je…

Dr Lejla Ćeranić je odlukom dr. Meha Mahmutovića smijenjena sa mjesta v.d rukovodica službe sa infektivne bolesti Opšte Bolnice u Novom Pazaru.

Javnost u ovom gradu oštro je usudila ovaj čin direktora OB Novi Pazar. Iz nezvaničnih informacija, saznali smo da je rješenje o smjeni direktor Mahmutović poslao putem kurira, na taj način ne udostojivši doktoricu ni razgovora o celom slučaju.

Heroina u bijelom, tako je javnost Srbije i Novog Pazara okarakterisala doktoricu Lejlu Ćeranić, infektologa iz Novog Pazara.

Lejla Ćeranić je jedan duži period bila jedini infektolog infektivnog odjeljena OB Novi Pazar, u danima kada je na desetine pacijenata hospitalizovano, kada je veliki broj umirao i kada je u danima bilo preko 100 pacijenata zaraženih koronavirusom.

Lejla je hrabro stajala na braniku grada i regije od ove opasne bolesti, piše Nova.rs.

Putem društvenih mreža građani Novog Pazara ukazuju podršku doktorici Lejli i poručuju da će u znak zahvalnosti za sve što je i prethodnih dva mjeseca uradila da spasi živote građana Novog Pazara i Sandžaka stati u njeni zaštitu.

“Dr Lejla Bašić Ćeranić, heroina grada Novog Pazara, infektolog, sve vreme na prvoj liniji odbrane, bdela 24 h nad pacijentima, danima nije vidjala svoje četvoro dece, smenjena! O njenoj hrabrosti i požrtvovanju čuo je ceo region, ali ovdašnje rukovodstvo ne voli istinu”, napisala je na Tviteru korisnica @Aya_icelady.

Na mrežama je objavljen dokument o smjeni u kom se navodi da se van snage stavlja odluka o imenovanju Lejle Ćeranić na mjesto vd rukovodioca službe za infektivne bolesti

Direktor Opšte Bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović tvrdi da dr Lejla Ćeranić nije razriješena sa funkcije načelnika infektivnog odeljenja te bolnice, ističući da je ona otišla na odmor i da na 15 dana imenovan privremeni načelnik.

“Netačne su informacije da je dr Lejla Ćeranić razrešena sa funkcije načelnika infektivnog odeljenja. Ono što je istina, jeste da je Ćeranićeva tražila godišnji odmor i to od subote pa je na njeno mesto imenovan vršilac dužnosti. Jedini specijalista koji može da je zameni je Binela Mavrić koja je inače zamenica načelnika Bušata i imenovana je dok je Ćeranićeva na petnaestodnevnom odmoru”, rekao je Mahmutović za portal Indeksonline.rs.

Mahmutović je rekao da se radi o standardnoj proceduri i da će nakon povratka sa odmora ona biti vraćena na svoje radno mjesto.

(SB)

Slični članci

Close