RegijaVijesti

ŠOKANTAN IZLJEV MRŽNJE: Dodikov savjetnik tvrdi da je antisrpstvo u korijenu hrvatskog identiteta! (VIDEO)

Poznati velikosrpski ideolog Srđa Trifković zaključio je svoju profesorsku karijeru u Beogradu, ali je nastavio u Banjoj Luci da truje srpsku mladež i povremeno savjetuje svog pokrovitelja Milorada Dodika. Trifković je prije dan-dva gostovao u jutarnjem programu beogradske televizije “Happy” i gledaoce je šokirao erupcijom antihrvatskih poruka i uvreda.

Ničim izazvan, Trifković je kazao da je srbofobija imanentna hrvatskom nacionalnom biću i da je demonizirani Srbin, zapravo, integralni dio hrvatskog identiteta.

alt

“Izuzmi Srbina iz te jednačine i Hrvat nema autohton sadržaj svog identiteta koji bi bio ispunjen pozitivnim aspektima kulturnog, istorijskog i svakog drugog naslijeđa”, kazao je, između ostalog, Srđa Trifković citirajući Jovana Dučića, koji je kazao da, za razliku od istinskih herojskih naroda, koji se ne boje ničega, Hrvati imaju prednost da se ne stide ničega.

Trifković je ustvrdio da su Hrvati preuzeli srpski jezik, zatim naslijeđe srpske kulture u Dubrovniku te da besramno svojataju Nikolu Teslu, Ivu Andrića i druge velikane.

U videoprilogu pogledajte integralnu izjavu raspamećenog Trifkovića.

(SB)

Slični članci

Close