BiHVijesti

ŠEF KLUBA SDS-a U NSRS-u: “Dodiku se bliži kraj, on to dobro zna; Njega su na vlast doveli…”

“Milorad Dodik, kada nema šta da ponudi, onda povlači vitalni nacionalni interes za beznačajne stvari. Za te postupke ima podršku u trabantima koji dižu ruke za sve što on traži”, kazao je Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Stanić je rekao da Dodik pokušava da predstavi vitalnim nacionalnim interesom agenciju za nadgledanje izbora, a koja je svojevremeno učestvovala zajedno s drugim strancima u dovođenju Dodika na vlast.

Komentarišući česte i nepotrebne posebne sjednice NSRS-a na zahtjev Dodika, Stanić kaže da treba NSRS preimenovati i nazvati po Miloradu Dodiku.

“Sva istina leži u činjenici da se Dodiku bliži kraj i da on to dobro zna”, prenosi BN TV.

Stanić je ovo kazao nakon sjednice Kolegija na kojoj je zaključeno da posebna sjednica na zahtjev Milorada Dodika bude održana u ponedjeljak. Prethodno se Milorad Dodik pozvao da je ugrožen vitalni nacionalni interes zbog sporazuma CIK-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme o posmatranju izbornog procesa BiH.

Zanimljivo je to da je taj sporazum dogovoren u vrijeme prethodnog saziva CIK-a, na koji je Dodik imao utjecaj.

Pored SNSD-a, podršku Dodikovom zahtjevu za stavljanje vitalnog nacionalnog interesa najavili su lideri stranaka DNS-a, SP-a, Ujedinjene Srpske i više poslanika koji su tokom ovog skupštinskog mandata promijenili skupštinske dresove.

(SB)

Slični članci

Close