VijestiBiH

SAZNAJEMO: Amir Pašić Faćo ranjen sa 6 metaka, u trenutku pucnjave bio…

U večerašnjoj pucnjavi ranjen je Amir Pašić Faćo u kafiću sarajevskog hotela Evropa. Pucnjava se desila oko 20h a policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su priveli dvije osobe koje su od ranije poznate organima reda i mira.

Brzom intervencijom policijskih službenika privedene su dvije osobe i to Suad Jasika i Mustafa Mesihović koji su poznati kao Sule i Mujke.

U trenutku pucnjave Amir Pašić Faćo je koristio mobilni telefon. Ni slutili nisu da će subotnja noć završiti ovako.

Na snimcima se može vidjeti kako su Pašiću povrijeđeni glava, ruka i noga a naš portal saznaje da je Faćo ranjen sa 6 metara koji su ga pogodili u glavu, ruke i noge.

Kako tvrdi izvor portala Crna-Hronika, Faćo je sam sjedio na kafi, razgovarao na Whatsapp kada su mu prišli sa leđa i otvorili vatru prema njemu.

Prema našim informacijama, Faćo nije u životnoj opasnosti. Trenutno se nalazi u KCUS-u gdje mu službenici pružaju adekvatnu medicinsku pomoć.

U ovom dijelu grada nalazi se veliki broj pripadnika policije

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili su detalje, ali nisu naveli o kojoj se osobi radi.

“Oko 20.00 sati PU Stari Grad je obaviještena da je u ulici Vladislava Škarića došlo do upotrebe vatrenog oružja. Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave. Jedan muškarac je zadobio povrede nastale upotrebom vatrenog oružja i trenutno je na ljekarskoj obradi. Dva muškarca su, brzom reakcijom policijskih službenika, lišena slobode neposredno nakon događaja. Više informacija nakon uviđaja”, saopćila je Mersiha Novalić, portparolka MUP-a Kantona Sarajevo.

U ovom dijelu grada nalazi se veliki broj pripadnika policije, ali i službenici hitne pomoći, a više informacija će biti poznato nakon obavljenog uviđaja.

U Sarajevu je večeras kod hotela Evropa došlo do pucnjave. Kako Crna hronika saznaje Amir Pašić Faćo je u stabilnom stanju.

Još uvijek nije jasno šta je bilo povod ovoj pucnjavi i ko je odgovoran za napad na Amir Pašića Faću.

Amir Pašić Faćo, prema informacijama, nije bio u životnoj opasnosti nakon ranjavanja, ali detalji o povredama i njegovom trenutnom zdravstvenom stanju nisu još službeno potvrđeni.

Povezano

Back to top button