BiHVijesti

“SAMO EKSPONENTI VELIKOSRPSKE POLITIKE, POPUT GRUJIČIĆA, TVRDE OBRNUTO”: Odlučna reakcija DF-a na BEOGRADSKE LAŽI načelnika Srebrenice

Demokratska fronta Srebrenica najoštrije osuđuje laži koje je u Beogradu izgovorio aktuelni načelnik oSrebrenica Mladen Grujičić govoreći o protjerivanju stanovništa u Srebrenici.

Čitavi svijet zna da je usljed činjenjenja genocida sa područja Srebrenice i Podrinja protjerano kompletno bošnjačko stanovništvo, samo eksponenti velikosrpske politike, poput Grujičića, tvrde obrnuto.

Demokratska fronta Srebrenica ovim putem ponavlja poziv koalicije DF i GS koji je upućen CIK-u, a tiče se suspendiranja biračkog prava građanima Republike Srbije koji su državljanstvo BiH stekli nakon 1. oktobra 2020., jer se očito radi o pokušaju izbornog inžinjeringa, čemu je dokaz i Grujičićeva najava o autobuskom prijevozu “glasača” iz Srbije u Srebrenicu na dan izbora.

Demokratska fronta još jednom poziva sve probosanske opcije da pruže pomoć i podršku probosanskim političkim opcijama u Srebrenici, a posebno one koji se u tome još iz nama nepoznatih razloga kolebaju.

(SB)

Slični članci

Close