BiHVijesti

Raspali se prije nego su i počeli – sarajevska SDA okrnjena ušla u kampanju

Poruka koju je jučer poslao Semir Efendić time što se nije pojavio glasnija je od bilo kakvog javnog pojavljivanja.

Pod dirigentskom palicom Abdulaha Skake kojeg je Kantonalni izborni štab SDA Sarajevo zadužio za medije i kreativni dio ove kampanje, krenula je danas tačno u podne, sa Žute tabije sarajevska SDA u kampanju.

Event bez važnih zvanica, ma koliko uspješno bio isplaniran, je propao event. Ovu današnju “gala” ceremoniju je pokvarilo upravo to – naime najvažniji gosti nisu se pojavili.

Mnogo snažniju poruku od “Snažna SDA” (za koju su se opredjelili u SDA), poslala je danas novogradska SDA. Skupu koji je trebao simbolično sa Žute tabije da pošalje poruku zajedništva i snage, nije se pridružio kandidat za načelnika i aktuelni načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, nosilac liste Nezir Hadžić, kao niti jedan drugi kandidat ove općinske organizacije.

Njihovo nepojavljivanje danas jasna je poruka ovoj kantonalnoj organizaciji, ali i stranci u cjelosti i njenom predsjedniku.

Općina Novi Grad Sarajevo najmnogoljudnija je općina u Kantonu Sarajevo. Glasačko tijelo kojim raspolaže dovoljno je veliko da bi moglo samo izabrati predsjednika države. Semir Efendić miljenik je kako lokalnog stanovništva tako i šire, a njegovi stavovi često se kose sa stavovima Stranke demokratske akcije.

Poruka koju je danas poslao Semir Efendić time što se nije pojavio glasnija je od bilo kakvog javnog pojavljivanja.

Semir Efendić danas je rekao da ovaj kantonalni odbor ne priznaje, da će kampanju voditi sa svojim timom, onako kako je on osmislio, da su odluke ovog kantonalnog odbora za njega neobavezujuće i da je ovaj kantonalni izborni štab za njega tijelo koje u ovoj kampanji neće igrati nikakvu ulogu.

No nije samo gore navedeno ono što bi trebalo zabrinuti SDA, ovo nije postupak lokalnog karaktera, ovo je nagovještaj nastavka raskola ove stranke koji je sve neminovniji.

(pressmedia.ba)

Slični članci

Close