RegijaVijesti

RASPAD SISTEMA: DPS Mila Đukanovića nakon 30 godina napušta jedna od osnivača, odmah nakon izbora osnovat će svoju stranku…

Očekuje se da će formalni potezi na formiranju nove stranke početi nakon konstituisanja nove vlasti.

Milica Pejanović Đurišić, jedna od osnivača Demokratske partije socijalista (DPS), nakon 30 godina napušta tu partiju i planira da osnuje novu stranku.

Đurišićeva je dugo godina bila jedan od simbola DPS-a, zajedno sa predsjednikom Milom Đukanovićem i sada odbjeglim Svetozarom Marovićem, a aktuelni je ambasador Crne Gore pri UN.

Prema informacijama podgoričkih “Vijesti” iz krugova bliskih rukovodstvu DPS-a, Đurišićeva se na taj potez odlučila jer smatra da je njena dosadašnja partija “potrošena kao brend zbog niza afera” i da je “pametnije praviti novu stranku nego ulaziti u ‘tuču’ oko toga ko će eventualno zamijeniti Đukanovića”.

Očekuje se da će formalni potezi na formiranju nove stranke početi nakon konstituisanja nove vlasti.

Prema istom izvoru, prostor za djelovanje se vidi u disoluciji DPS-a, u očekivanoj silaznoj putanji Socijaldemokrata nakon odlaska u opoziciju, ali i činjenici da je Socijaldemokratska partija na izborima jedva prešla cenzus.

“Vijesti” saznaju da bi nova partija trebalo da bude lijevog centra i da je Đurišićeva već razgovarala sa potencijalnim budućim saradnicima i partnerima, među kojima je bivši premijer Igor Lukšić.

(SB)

Slični članci

Close