VijestiBiH

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike – evo šta su dogovorili

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak razgovarao je sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Sinišom Karanom, a tema razgovora bio je napad na bošnjačku povratničku porodicu u Gacku u kojem je korišteno vatreno oružje.

Ministar Karan informisao je ministra Isaka kako policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, zajedno sa postupajućim tužiteljem, aktivno rade na rasvjetljavanju ovog događaja te da je uvjeren kako će počinitelji uskoro biti otkriveni.

Ministar Isak i ministar Karan osuđuju sve napade na povratnike u Bosni i Hercegovini te poručuju kako policijski službenici neće imati ni minimum tolerancije prema licima koja budu ugrožavala povratnike u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine ili iz bilo kojeg naroda.

Na kraju razgovora zaključeno je kako će ministri nastaviti razmjenjivati informacije vezane za konkretan događaj, ali i da će se dodatno intenzivirati saradnja uprava policije u pogledu zaštite povratnika u oba bosanskohercegovačka entiteta.

Povezano

Back to top button