BiHVijesti

RADOVAN, U IME VOŽDA IZ LAKTAŠA: „Našli smo se u situaciji da je Bakir Izetbegović birao ko će predstavljati Republiku Srpsku, i onda je SDA izabrala…“

Radovan Kovačević, portparol Dodikovog SNSD-a i savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, kazao je za N1 da je SNSD sve vrijeme insistirao na principu jedinstva bez obzira na karakter poruka koje su dolazile iz ostalih stranaka u Republici Srpskoj.

Kazao je da su sastanci delegacija SNSD-a s delegacijama PDP-a i SDS-a, nastavak insistiranja SNSD-a da se u ovom bh. entitetu napravi jedan širok patriotski blok.

„Sve ovo što radimo, radimo da se više ne bi ponovilo ono što se desilo prije četiri godine. Našli smo se u situaciji da je Bakir Izetbegović birao ko će predstavljati Republiku Srpsku. I onda je SDA izabrala ljude koji su izgubili na izborima.

Ministar inostranih poslova, najbitniju ministarsku poziciju je imao čovjek iz partije koja nije imala nijednog poslanika u Parlamentu BiH. Da imate člana parlamentarne većine koji nije parlamentaran.

Želimo da imamo što je moguće širi blok, stranaka koje imaju legitimitet građana Republike Srpske i da se na nivou BiH zaštite interesi Republike Srpske”, kazao je Kovačević u razgovoru za N1.

Slični članci

Close